RYGCENTER

RYGCENTER – EN FOLKESYGDOM

RYG OG NAKKE SMERTER

Patienter med ryg og nakke smerter udgør en stor del i det danske sundhedsvæsen. Smerter i ryggen er noget langt de fleste danskere oplever i løbet af Deres liv. Der kan både være tale om akutte og kroniske symptomer. Det er ydermere almindeligt, at de fleste patienter oplever tilbagevendende symptomer. Langvarige rygsmerter forringer livskvaliteten og er ofte årsag til et stort antal sygemeldinger.

 

SPECIALISERET ENHED

RYGCENTER er en del af FYSIOSYD. Der er tale om en specialiseret enhed på klinikken, der netop varetager patienter med ryglidelser. Herunder cervicale (nakke), thoracale (øvre ryg) samt lumbale (lænde) problematikker. Rygsmerter kan være en yderst kompleks størrelse. Forskningen viser, at det kun er muligt at finde en præcis årsag til rygsmerterne i cirka 15 % af tilfældene. Til gengæld viser flere og flere studier, at der god evidens for forebyggelse af rygproblemer.

VI ER KOMPETENTE

Vores rygteam består af faglig kompetente fysioterapeuter med uddannelse indenfor McKenzie, MT, Dynamisk Stabilitet og Medicinsk Akupunktur.

 

Rygpatienter skal undersøges og behandles ud fra en tværfaglig indgangsvinkel. Studier viser at korrekt træning er essentiel for alle rygpatienter. Vi ved i dag, at der lige præcis for rygpatienter skal sættes ind fra flere forskellige sider. Vi vil have en tæt kontakt til patientens egen læge, reumatologer samt rygambulatorier og privathospitaler.

 

Hos RYGCENTER bliver den enkelte undersøgt grundigt af en fysioterapeut fra vores rygteam. Ud fra denne undersøgelse lægges sammen med patienten en plan og et mål for det videre forløb.

RYGFORLØB

Et forløb i vores rygcenter vil omfatte følgende:

 

  • Grundig undersøgelse.
  • Råd og vejledning, herunder information om patologi og prognose.
  • Manuel behandling, der arbejdes ud fra et tværfagligt koncept.
  • Rygskole, læren om at leve med kroniskerygsmerter (smertehåndtering) samt forebyggelse.
  • Rygtræning, på hold eller individuelt.